Daar is de herfst, time to peel!

BLOG

Daar is de herfst, time to peel!

DAAR IS DE HERFST, DUS TIME TO PEEL!

Maar waarom eigenlijk? Daarom…

  1. Dode huidcellen blijven tot 2 weken lang op je huid liggen. Dat klinkt an sich al niet goed, toch?
  2. Onze huidcellen vernieuwen om de 28 dagen ongeveer. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces. Een peeling schudt de huid wakker, waardoor er sneller nieuwe huidcellen worden aangemaakt en we dus minder kans hebben op rimpeltjes.
  3. De opname van producten, en vooral diens actieve werkstoffen, zal beter gebeuren en zo brengt jouw serum en crème sneller en beter resultaat.
  4. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Geen grauwe, vale teint meer dus, maar wel een frisse, gezonde glow!
  5. Verstopte poriën en puistjes krijgen minder kans. De opgehoopte talg gaat minder verstoppingen veroorzaken, er zullen minder slechte bacteriën en dus ook minder ontstekingen/puistjes zijn.
  6. Je hebt een mooier kleurtje! Het mooie egale bruine kleurtje van in de zomer zal ook langer aanhouden.
  7. Dode huidcellen kunnen je huidbarrière (beschermlaagje in de huid) verstoren. Gevolg? Een gedehydrateerde, overgevoelige huid. Dat betekent ook vatbaarder voor ontstekingen, meer kans op acné en gevoeliger voor roodheden.


Conclusie: we peelen graag en best regelmatig. Dat kunnen we thuis doen met specifieke exfoliërende producten, maar kan ook gericht tijdens een professionele behandeling in het instituut.

 

Benieuwd wat ideaal is voor jouw huid te exfoliëren? Boek een “Meet your skin” en ik adviseer je graag qua thuisverzorging, alsook qua behandelplan in het instituut.