Ook last van droge, gesprongen lippen?

BLOG

Ook last van droge, gesprongen lippen?

OORZAKEN

In de herfst en de winter wordt het kouder buiten en bevat de lucht minder vocht. Hierdoor kan de buitenste huidlaag van de huid (= hoornlaag) makkelijker uitdrogen. Ook de bloedvaatjes trekken meer samen, zodat de huid minder gevoed wordt. Het resultaat is een droge, ruwere huid die makkelijk gaat schilferen of zelfs kloven vertoont.


Een andere oorzaak is blootstelling aan UV-straling van de zon. Dit kan gebeuren in de zomer, maar ook op een zonnige herfst- of winterdag – denk maar aan wintersportvakanties.


TIPS OM TE ANTICIPEREN

  • Drink voldoende water, idealiter minstens 1,5 liter per dag.
  • Ga na of de luchtvochtigheid in je huis en op je werk niet te laag is.
  • Gebruik een lippenbaslem! MAAR… geen vaseline of Labello. Vaseline legt een laagje op je huid, waardoor de huid volledig afgesloten wordt en de celfuncties dwangmatig afgeremd worden. Lippenbalsems zoals Labello werden jaren geleden reeds afgeraden door Testaankoop, wegens potentiële aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Welke lippenbalsem aangeraden wordt, lees je onderaan.


TIPS OM ERGER TE VERMIJDEN

  • Vermijd het likken aan lippen, hiermee wordt het alleen erger! In extreme gevallen ontstaat een hardnekkige soort eczeem rond de lippen (= lip licking dermatitis).
  • Scherm je lippen af met een sjaal, als je buiten komt.
  • Probeer zoveel mogelijk door je mond te ademen, als je in de koude komt.
  • Trek geen velletjes los. Dit maakt het alleen maar erger, aangezien je huid erbovenop nog van wondjes moet herstellen.


WELKE VERZORGING WORDT AANGERADEN VOOR DE LIPPEN?

Uiteraard een lippenbalsem met voedende bestanddelen, maar voorafgaand kunnen je lippen een regelmatige scrub en masker gebruiken!


STAP 1:

Je kan 2-3 x per week je lippen scrubben met de Lip Scrub. Hiermee verwijder je voorzichtig de dode huidcellen van de opperhuid van de lippen.


STAP 2:

Na de scrub breng je een dun laagje Lip Mask aan op de lippen, welke je overnight kan laten inwerken. Hierin zit een grote dosis hyaluronzuur, zodoende je huid intensief te voeden en de vochtbalans te herstellen.


STAP 3:

Breng de lipbalsem overdag aan, zoveel je wenst. Deze biedt een intensieve verzorging èn mooie shiny lips!


ONZE LIP KITS:

Deze 3 producten bieden we aan in een box, in verschillende kleuren:

- Vanilla Pink

- Pumpkin Spice

- Cherry Juicy


Bye bye droge lippen, bye bye velletjes en kloven!

Hello shiny, healthy lips!